Ik zit vast in mijn fotografie…

Grote camera Forum BEELDtaal


Inspiratie en motivatie voor je fotografie


Als je vastzit in je fotografie zijn er verschillende manieren om inspiratie en motivatie terug te krijgen: 

- Verken nieuwe locaties; ga op pad naar nieuwe locaties zoals een stad, een park of een natuurgebied om inspiratie op te doen. 
- Inspiratiebronnen; bekijk het werk van andere fotografen, lees fotoboeken en bezoek fototentoonstellingen. 
- Leer nieuwe technieken en krijg feedback op je werk door deel te nemen aan een workshop of fotocursus
- Las een pauze in. Soms kan het helpen om even afstand te nemen van je fotografie en je te concentreren op andere activiteiten. 

Vastloper

Het is normaal om soms vast te zitten in je fotografie. Probeer niet gefrustreerd te raken want dit is meestal een compliment omdat je klaar bent voor een nieuwe stap. M.a.w. je bent klaar voor verandering.

Een goede oefening die ook effectief is gaat als volgt. Pak pen en papier en schrijf de volgende vragen eens op, en beantwoordt ze daarna ook; 

- Welke vorm van fotografie spreekt me aan? 

- Waar zou ik me mee bezig willen houden, wat heb ik altijd al willen doen?  

- Wie zijn mijn voorbeelden?

Zoek daarna op internet foto’s waar je blij en enthousiast van wordt, zonder erbij na te denken. Gewoon in willekeur. Print ze uit en maak er een moodboard van. Komt wat je hebt opgeschreven overeen met wat je van het internet hebt gehaald? Als dat zo is, ga dat dan doen, neem de stap!

Als dat niet zo is dan ben je je niet bewust van de vorm die je nodig hebt om dat wat je hebt opgeschreven met beeld te laten communiceren. M.a.w. je hebt een idee maar je uitvoering is steeds hetzelfde. Je maakt steeds hetzelfde rondje.

Als je hier meer over wilt weten dan download ons  E-book. Hierin staat precies beschreven hoe dit werkt en wat je nodig hebt. Ook staan er een paar praktijk voorbeelden in die je wellicht bekend voorkomen.

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons Ebook, of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want vol is vol!

www.forumbeeldtaal.nl