Mike Brodie

In 2003 ging Mike Brodie op 17-jarige leeftijd op avontuur door Amerika.  De reis werd ondernomen op goederentreinen, zonder een bestemming in gedachten. Dit alles documenteerde hij met een hartverscheurende, Kerouac-achtige blik op de wereld van train-jumping. Terwijl de tocht in eerste instantie een reis van zelfontdekking was, gaf een vriend hem een Polaroid SX-70-camera voor het vastleggen van de momenten van zijn trip. Later schafte Brodie zelf een 35mm spiegelreflexcamera aan. Onder de naam Polaroid Kid, werkte hij de komende vier jaar onafgebroken aan zijn indrukwekkende serie. 

 In 2008 ontving Brodie de Baum Award voor Amerikaanse opkomende kunstenaars en in 2013 werd zijn eerste boek gepubliceerd, gevolgd door talrijke exposities.  Maar zo plotseling als hij begon, liet hij het medium weer achter zich om dieselmonteur te worden voor de Pacific Railroad. Brodie’s tijdloze beelden belichamen een natuurlijke harmonie van vrijheid, geest en avontuur. Of, zoals hij het zelf zegt: "As long as you like the outdoor life and you don’t mind getting dirty without having a change of clothes for months, it’s pretty great." 

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver