Christophe Agou

Christophe Agou (1969-2015) was een veelgeprezen Frans-Amerikaanse fotograaf, filmmaker en kunstenaar, die op briljante wijze de metro’s van New York en het platteland van Frankrijk documenteerde. In 2002 keerde hij terug naar zijn geboortestreek en werkte daar zo'n 8 jaar aan zijn projecten via film en fotografie. In 2010 won hij de European Publishers Award for Photography. Agou’s stem was zo prominent aanwezig in de wereld van fotodocumentaires, dat hij weleens de opmerking kreeg dat hij het gewoon was.

 

 In 2015 overleed Agou aan kanker. Een goed bevriende fotograaf van Agou beschreef zijn leven en werk als volgt:  “De troost is het werk dat overblijft. Donker, vreugdevol, maar diepgravend. Soms bijna claustrofobische beelden, tijdloos en doordrenkt met gevoelens." De onderstaande link is een unieke scène met de boerin Claudette op het platteland in Frankrijk. De scene staat op zichzelf en kon zo uit een film van Jeunet komen…

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver