Thomas Wrede: Real Landscapes

"Ik zie de wereld als een soort montagekit, een groot stadion, of simulacrum", aldus Thomas Wrede. Wrede presenteert ons de oneindigheid van de oceaan, van stranden en woestijnen, maar ook dramatische berglandschappen en diepe ravijnen. Het zijn persoonlijke innerlijke beelden van een diep verlangen naar een plaats van vrede en fundamenteel menselijk gevoel. 

Zijn landschappen zijn ensceneringen, die vragen stellen bij onze perceptie van de werkelijkheid en het beeld. In wat er op het eerste gezicht uit ziet als een 'vertrouwde' omgeving, zien we een vertegenwoordiging van onze dromen, wensen en verlangens.

 

 Wrede's wereld is meestal gefotografeerd op een halve meter boven het maaiveld. De oceaan of berg is gewoon een plas of wat zand op een Noord-Duits strand... 

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver