Alex Prager: Face in the Crowd
23 januari 2020 

Alex Prager: Face in the Crowd

Alex Prager is fotograaf en cineast. Haar melodramatische beelden laten een cultureel poppentheater zien, dat niet ver van de realiteit lijkt te staan.  Pragers uitbundig geënsceneerde scènes tonen een breed scala van invloeden en verwijzingen naar experimentele films, straatfotografie en populaire cultuur. 

 "Een cultuur die verdwaald lijkt te zijn in een woestijn, dorstend naar water. Maar die niet weet waar dat water te vinden is en volkomen gedesoriënteerd achter luchtspiegelingen aanholt die haar een hemel op aarde beloven", aldus Thomas Moore, voormalig monnik, psychotherapeut, hoogleraar, musicus en schrijver..

Pragers werk roept sterke associaties op met de foto's van Philip-Lorca diCorcia. Het verschil is, dat zij het proces van diCorcia omdraait en de ensceneringen realistisch maakt. Een interessante spiegel voor de moderne mens en van de lijst er omheen kun je je zo een voorstelling maken.

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver