Rinko Kawauchi

Met een analoge Rolleiflex 6x6 middenformaat camera vangt de Japanse Rinko Kawauchi natuurverschijnselen. Beelden die zich kenmerken van een serene, poëtische kwaliteit, vaak licht van toon, soms in donkere stemming. Haar onderwerpen variëren van stadsstraten, bloemen en oceanen tot een dood hert liggend aan de kant van een weg. Mensen verschijnen zelden in haar foto’s en steeds krijg je het gevoel dat er in een moment iets te gebeuren staat. 

 "Het volstaat niet dat de foto mooi is,” zegt ze. "Als het niet mijn hart beroert, beroert het ook niet een ander hart.” Kawauchi foto's geven alledaagse onderwerpen een etherische lading. Het legt de geheimen van het banale bloot. 'Her work is almost hallucinatory, yet seem to capture something fundamental about the psychological mood of modern life”, schrijft Gerry Badger, fotohistoricus, criticus en samen met Martin Parr auteur van The Photobook: A History.


Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nl

Over de schrijver