Carla Kogelman: I Am Waldviertel
20 december 2019 
in Boeken

Carla Kogelman: I Am Waldviertel

Opgroeien in een zorgeloze wereld. Dat is de eerste indruk van 'I am waldviertel'. Carla Kogelman ging gedurende enkele jaren vaker naar Oostenrijk, naar Merkenbrechts. Hier vond ze de omgeving voor haar project.  Het boek draait om enkele families en dan vooral om de kinderen. Vanaf het begin in 2012 zien we ze opgroeien, de wereld ontdekken en ieder jaar ouder worden. Vanwege de chronologische opbouw is er het gevaar dat het een voortkabbelend verhaal wordt.

Dit gebeurt echter niet. Kogelman is er in geslaagd om het vertrouwen van de hoofdpersonen te winnen. Hierdoor slaagt ze erin om de leefwereld van de jongeren te benaderen, zonder obstakels en zeer overtuigend als 'the fly on the wall'.

 

 Daarnaast staan er erg sterke portretten in het boek, een andere kwaliteit van Kogelman. In dit boek wordt het echte leven zichtbaar, het samenspel tussen broertjes, zusjes, vriendinnetjes en vriendjes dat aan ons zonder voorbehoud wordt afgespiegeld. In meer aspecten is het een bijzonder boek. Het resultaat is een fotoboek dat prachtig is gedrukt, in krachtig zwart wit. Vorig jaar won Kogelman er de 1e prijs mee bij de Zilveren Camera in de categorie lange termijn projecten. Een absolute aanrader!

Tekst: Hans Rutten

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nl

Over de schrijver