Cara Barer

Cara Barer (1956) is een Amerikaanse fotograaf, bekend om haar abstracte composities van boeken en printmaterialen.  Haar gereedschappen zijn krultangen, wasknijpers, breinaalden en water. Hiermee transformeert zij achterhaalde informatie in opgerolde en verfrommelde objecten naar schoonheid.

 

 Door elk object als laatste stap te fotograferen biedt zij de afgedankte boeken en papier een tweede leven. De foto's zinspelen op de status van het boek in het hedendaagse digitale tijdperk en hebben een aura van mysterie. Hiermee stelt Barer vragen over de wijzigingen in de manieren hoe we onderzoek doen en dagelijks onze informatie krijgen. Als je dan bedenkt dat het oudste geschrift ter wereld, de Sumerische kleitabletten, gemaakt tussen 3000-4000 voor Christus, naast mythologisch ook letterlijk vertaald is, geeft dit de beelden van Barer een nog extra smakelijke dimensie mee. 

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nl

Over de schrijver