Alex Webb en Rebecco Norris Webb: Brooklyn
31 maart 2021 
in Boeken

Alex Webb en Rebecco Norris Webb: Brooklyn

New York spreekt tot de verbeelding. Het is de stad waar mensen heen gaan om dromen na te jagen. Om het te gaan maken. Het was het decor van films, romans en schilderijen. Al eeuwen trekken mensen naar deze plek. De mysterieuze aantrekkingskracht laat mensen soms boven zichzelf uitstijgen. If you can make it there, you can make it everywhere.  Het is een stad van uitersten. Als je slaagt kun je grote hoogten bereiken, als je faalt kun je heel diep vallen. Iedereen wil daar slagen.

Hierdoor ontstaat een energieke dynamiek die ook voor fotografen aantrekkelijk is. Alex Webb en zijn vrouw Rebecca Norris Webb wonen al enkele decennia in New York. In hun boek “Brooklyn” gebruiken ze dit stadsdeel als decor. Alex Webb is bekend van zijn kleurgebruik en ook in dit boek maakt hij bijzondere foto’s van normale zaken.

 

 Vooral het gebruik van licht en kleur is bijzonder. Door anders te kaderen wordt een straat scène een abstract beeld, soms herken je er geen straat meer in. Andere foto’s zijn weer echte straatfotografie.  Bij elkaar ontstaat zo een boek dat uitnodigt om te kijken en de verbeelding te prikkelen. Met een beetje fantasie kun je er hele verhalen bij bedenken. Het boek wordt zo een eigen decor van de stad waar iedereen wil slagen. 

Tekst: Hans Rutten

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nl

Over de schrijver