Retrospectief Stephen Shore
29 augustus 2019 

Retrospectief Stephen Shore


Stephen Shore geeft waardevolle informatie over zijn werk tijdens zijn 50-jarige retrospectief in het MoMA in New York. Hij heeft het niet alleen over de inhoud van zijn series, maar ook over zijn experimenten met het medium zelf. 


“I was photographing every meal I ate, every person I met, every waiter or waitress who served me, every bed I slept in, every toilet I used.”

Stephen Shore benaderde het landschap als een straatfotograaf, portretteerde bankdirecteuren met een Mickey Mouse-camera, nam snapshots met een 8x10’ en maakte een roadtrip-fotoserie die de fotografische conventies destijds niet begrepen. Het spreekwoordelijke 'buiten de randen kleuren' loopt als een rode draad door zijn werk en dit maakt het eindeloos fascinerend. Wie zijn werk saai vind, ziet enkel de oppervlakte. Maar wie zijn inhoud begint te zien, wacht een kleurrijke braintrip...!

Vanaf 1:35 wordt het interessant.

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nl

Over de schrijver