Richard Prince

Richard Prince fotografeert foto's van advertenties en haalt ze uit hun context.

 Wat van de foto's overblijft als ze vanuit hun commerciële doel een nieuwe betekenis krijgen, zijn wat kunstmatig aandoende werken, die zich nu zelf staande moeten houden. Uitvergroot en ingelijst, hangend in galeries en musea, krijgt het geheel een pop-art achtige manier van aanpak en uitstraling. De beroemde foto's die we kennen uit de magazines communiceren zo het tegendeel en doen zelfs absurd aan.

 

 Prince ontleedt hiermee de desinformatie en gebakken lucht waaraan wij elke dag constant worden blootgesteld. Sam Abell is de fotograaf van de Marlboro-cowboy voor de advertenties destijds. In het onderstaand filmpje praat hij over Prince's foto's, die inmiddels voor miljoenen zijn geveild. Uit het filmpje blijkt dat Abell weinig idee heeft hoe kunst en de kunstwereld werkt, en hij neemt het nogal persoonlijk op. 

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver