The Lusetti Family

In 1953 maakte Paul Strand de wereldberoemde groepsfoto van de familie Lusetti in Luzarra, Italië. De boeiende vlakverdeling in het beeld wordt nog eens extra aangescherpt door de blikken van de individuele gezinsleden. 


Behalve de moeder en de zittende zoon in de deuropening kijkt niemand in de lens. Strand had het gezin zo gepositioneerd en wachtte net zolang totdat iedereen 'verveeld' zijn eigen ding deed.

 

 Paul Strand was dé pionier van de uitsnede en de 'straight photography, twee stijlinvloeden die voor de daaropvolgende kunststroming, het modernisme, erg belangrijk waren. De invloed van het modernisme, de frontale gevels van Walker Evans, maar ook de portretten van een opkomende Arnold Newman zijn als vorm duidelijk aanwezig.

Strand is één van belangrijkste aanjagers geweest voor de ontwikkelig van de beeldtaal.  Luisteren, kijken en voelen. Absorbeer en denk erover na. Laat je inspireren en doe het dan op jouw manier. Zo deed hij dat ook. Hierboven hebben we het even gehad over de vorm die Strand bij de foto gebruikt. De onderstaande link naar de video gaat wat meer in op de inhoud.

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver