Michael Wolf- Street view

Michael Wolf was niet zo blij met de situatie in 2008 toen hij naar Parijs moest verhuizen vanwege de nieuwe baan van zijn vrouw. Parijs, één van de meest gefotografeerde steden aller tijden, was niet zo bevorderlijk voor zijn fotografie. Dus ging hij achter zijn computer zitten en begon door de, toen nog maar, zes maanden oude Google Street View te bladeren. Dit leidde uiteindelijk tot een uniek fotografisch project dat precies paste bij zijn jarenlange fascinatie voor het ‘gluren’ in de levens van mensen door middel van fotografie.

In de video begint Wolf met het bespreken van zijn Paris Street View-project. Hij vertelt over wat er nodig is om een moment uit een 360 graden straatfoto te halen, welke rol bijsnijden speelt bij het samenstellen van dat beeld, en hoe zijn favoriete beelden een verhaal suggereren. In zekere zin is dit straatfotografie zonder daadwerkelijk de straat op te gaan. Zolang je een scherp oog hebt voor interessante of mooie momenten kun je ze overal in de straat van Parijs kunt vinden, volgens Wolf.

Later in de video vertelt hij over een ander en eerder gluur project genaamd Transparent City. Dit is een project waarvoor hij zowel de architectuur van Chicago als het interieur van die gebouwen van veraf fotografeerde. De beelden komen soms nogal voyeuristisch over.

Uiteindelijk is gluren er om te voldoen aan wat Wolf beschrijft als zijn zeer ‘nieuwsgierige’ persoonlijkheid.


Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent....

Over de schrijver
Forum BEELDtaal (2015) is een 4 jarig opleidingsplatform voor verhalende fotografie en fotografische visual storytelling. De blogs die wij schrijven hebben hun oorsprong uit de meer dan 180 jarige geschiedenis van de beeldtaal. Deze is geschiedenis is erg belangrijk om te weten wie je voorgangers zijn bij het maken van een verhalend fotoproject. Wie zijn je inspiratiebronnen, en wat kan je van ze leren?