Matt Stuart: All That Life Can Afford
10 december 2021 
in Boeken

Matt Stuart: All That Life Can Afford

De straat is een groot theater.  Zeker in een metropool als Londen is overal wel iets te zien of te doen. Een walhalla voor de straatfotograaf. Matt Stuart is een Engelse fotograaf die veel op straat is. In zijn boek “all that life can afford” geeft hij een beeld van de Londense straten, het dagelijkse dat je door zijn lens met andere ogen gaat bekijken.

 

 Het knappe van zijn werk is dat hij de juiste momenten weet te vangen. Het zijn unieke momenten die nooit meer terugkomen, toevalligheden die alleen een oplettende kijker opvallen. Zoals een straatfotograaf. 

Een enkele foto kan nog een toevalstreffer zijn. Matt Stuart laat zien dat als je er een goed oog voor hebt er enorm veel te beleven is. In de twee foto's is dit goed te zien. Het is een combinatie van een goed oog voor je omgeving, op het juiste moment er zijn en een portie geluk. Als het dan goed uitpakt valt er veel te zien.  Straatfotografie kent zijn eigen dynamiek. Het is veel fotograferen, door veel teleurstellingen heen bijten maar daarna volop genieten van de geslaagde foto’s. Straatfotografie is het genre waarin alles langskomt, all that life can afford. Goede straatfotografie toont ons het bruisende van het alledaagse leven. 

Tekst: Hans Rutten

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver