Mary Ellen Mark: Tiny

Mary Ellen Mark fotografeerde hen in 1987 langs de weg...


 Op de bovenstaande foto staan Dean en Linda Damm en hun kinderen, Crissy en Jesse. Het gezin overleeft in hun auto op drugs en kleingeld die ze dagelijks bij elkaar sprokkelen. Hun bestaan is armoedig en kent veel geweld met weinig hoop. Toen Mark hen ontmoette, vertelden ze dat ze uit een opvangcentrum waren gezet en waren begonnen te zwerven. Rondtrekkende armen is altijd een populair onderwerp geweest binnen de Amerikaanse literatuur en fotografie en Mark startte een fotoreis langs de meest troosteloze en armoedige gebieden van de Verenigde Staten.

Mary Ellen Mark was een humanistische fotograaf. Haar werk werd op grote schaal gepubliceerd in LIFE, TheNew York Times Magazine, The New Yorker, Rolling Stone en Vanity Fair. Tijdens haar carrière maakte ze 18 boeken en haar bekendste project was gericht op het meisje 'Tiny', een 13-jarige prostituee uit Seattle, die ze had gefotografeerd voor haar opus Streetwise in 1988.

  In onderstaande link vertelt Mark zelf over dit confronterend en indrukwekkend project.

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver
Reactie plaatsen