Aaron Schuman: Slant

Amherst is een middelmatige, wat saaie stad in het noord oosten van Amerika. Tenminste, saai op het eerste oog.  Aaron Schuman ontdekte per toeval dat er in het lokale blaadje politieberichten worden geplaatst. Soms absurde berichten. Bijvoorbeeld: “1:47 pm. – police were notified by a downtown resident concerned with a neighbour who allegedly is keeping a “green monkey” as a pet”. Iedere week staan dit soort absurde maar ook humoristische berichten in het krantje. Het inspireerde Schuman om de kranten van een hele periode te verzamelen. 

   De sfeer in de politie-berichten sprak hem aan. Lichtvoetig met humor. Gedurende een hele zomer begon hij te fotograferen in Amherst, op zoek naar niet alledaagse situaties. Door deze te combineren met de politieberichten ontstaat er een aparte sfeer. Soms komt het licht dreigend over, meestal luchtig. Door voor deze originele insteek te kiezen komt de stad in een ander licht te staan. Het alledaagse wordt net wat minder saai dan het lijkt…

Tekst: Hans Rutten

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nl


Over de schrijver