null


UNCOVER23 toont het eindwerk van 16 fotografen die gedurende vier jaar de online Academy van Forum BEELDtaal hebben gevolgd.

UNCOVER is eens in de twee jaar te zien bij Pennings Foundation. De eindopdracht van de Academy is het maken van een serie. De onderwerpen die de fotografen kozen hebben te maken met persoonlijke geschiedenis, identiteit en maatschappelijke vraagstukken.

‘Wat een amateurs!’ wil de discussie uitlokken wat nou eigenlijk onder amateurfotografie wordt verstaan. Bij Pennings Foundation worden in de maand november rondom dit thema lezingen en rondleidingen gehouden met een meet & greet als afsluiter.

Wie waren de exposanten en wat hebben ze laten zien?

www.uncover23.nl

null


UNCOVER21 toont het eindwerk van 7 fotografen die gedurende vier jaar de online Academy van Forum BEELDtaal hebben gevolgd.

UNCOVER is eens in de twee jaar te zien bij Pennings Foundation. De eindopdracht van de Academy is het maken van een serie. De onderwerpen die de fotografen kozen hebben te maken met persoonlijke geschiedenis, identiteit en maatschappelijke vraagstukken.

null


UNCOVER19 toont het eindwerk van 10 fotografen die gedurende vier jaar de online Academy van Forum BEELDtaal hebben gevolgd.

UNCOVER is eens in de twee jaar te zien, ditmaal op het Maastricht Photo Festival. De eindopdracht van de Academy is het maken van een serie. De onderwerpen die de fotografen kozen hebben te maken met persoonlijke geschiedenis, identiteit en maatschappelijke vraagstukken.

null

In de expositie I Believe | De wereld in een wijk van HJ Hunter staan de verhalen centraal van bewoners en gemeenschappen uit Bressoux, een kleine 19de-eeuwse wijk van de postindustriële stad Luik in België.

De expositie bestaat uit 17 fotoseries, 12 korte films en een introductiefilm.null


De serie over pesten van Susan Leurs bestaat analoge portretten van mensen die slachtoffer zijn van pesten of mensen die pesters zijn.

                                        Er zijn inmiddels zo'n 200 mensen gefotografeerd en de serie loopt nog. In de eerste tentoonstelling heeft Susan samengewerkt met 'Stichting Omgaan met Pesten' om mensen te kunnen leren omgaan met pesten. De portretten worden gecombineerd met illustratieve foto's, die een persoonlijk verhaal vertellen. De serie kreeg nationale media aandacht en heeft vele prijzen in binnen- en buitenland gewonnen. 


null


UNCOVER17 toont het eindwerk van 5 fotografen die gedurende vier jaar de online Academy van Forum BEELDtaal hebben gevolgd.

UNCOVER is eens in de twee jaar te zien, ditmaal bij Centre Ceramique in Maastricht. De eindopdracht van de Academy is het maken van een serie. De onderwerpen die de fotografen kozen hebben te maken met persoonlijke geschiedenis, identiteit en maatschappelijke vraagstukken.

Ik geniet nog steeds volop van deze cursus, fantastisch om met zoveel diepgang met fotografie bezig te zijn. Veel terug luisteren van opnames, alle punten en uitleg noteren en veel kijken naar voorbeelden van genoemde fotografen. Vooral zelf aan de slag gaan met een specifieke opdracht geeft duidelijkheid en richting waar je op kan focussen. En elkaar deelgenoot maken van wat iedereen maakt en feedback krijgen. Ik heb de juiste opleiding hierin gevonden, super fijn!
Marianne van Dijk