Collage Forum BEELDtaal

null

Forum BEELDtaal geeft autonome- en documentaire fotografie les aan de gevorderde amateur-, semi professionele- en professionele fotograaf. Daar waar fotografen vaak vastlopen in de herhaling van wat ze doen, bieden wij een brug naar verdieping. Onze uitdaging is het om jou anders te leren kijken en te laten kennismaken met nieuwe toepassingen en verworven begrippen uit de 180 jarige geschiedenis van de beeldtaal. Bij ons gaat het niet om wat jij of ik vind, maar om feitelijke kennis. Hoe wordt beeld gezien, wat communiceert het sterkst en wie is er vóór mij geweest waar ik van kan leren? Het is voor ons een must om mensen te laten groeien in hun persoonlijk creatieve proces en wat uiteindelijk tot uiting kan komen tijdens de UNCOVER. Dit is onze tweejaarlijkse fototentoonstelling bij Pennings Foundation in Eindhoven. De lat ligt hoog en we gaan er samen doorheen. Daarom is de vertrouwensband met medecursisten onderling, en met ons, onbetaalbaar.

Jorgen Polman

In 1993 ben ik afgestudeerd aan het KASK richting autonome fotografie. Naast mijn toenmalig werk als free-lancer voor verschillende uitgevers en als fotokunstenaar, verzamel ik al meer dan 30 jaar informatie over de BEELDtaal door boeken en tentoonstellingen. Sinds 2009 geef ik les in autonome en documentaire fotografie en in 2015 starten Koen Verjans en ik Forum BEELDtaal op.

Er is niets mooiers om mensen met hun inhoudelijke fotografie verder te helpen en ze dat gouden 'aha' moment te geven wat ik zelf ook heb ervaren.


www.jorgenpolman.nl

Profielfoto van Monique de Zwart

Monique de Zwart

Ik heb in 2014 de Leergang Fotoreflectie afgerond aan de Fotovakschool in Amsterdam in de disciplines mentor en rondleider/recensent. Naast docent bij Forum BEELDtaal ben ik onder andere mentor bij de Fotobond, lid van het International Talent Team van BredaPhoto en extern deskundige bij de opleidingen van Beeldcentrum. 

Mijn passie gaat uit naar de inhoudelijke fotografie. Ik wil fotografen graag inspireren en verder helpen tijdens hun zoektocht naar hun eigen fotografische verdieping.