Wat zit er in de cursus 'Je eigen stijl'?

Geri Put het geheim van een goede portretfoto

Documentair portret

Een documentair portret kun je gebruiken om een bepaalde gemeenschap of cultuur te laten zien, om een sociaal of politiek probleem onder de aandacht te brengen, of om een menselijk verhaal te vertellen. (Foto: Geri Put)

Foto van cursus inspiratiebronnen

Foto's analyseren

Het objectief kunnen beoordelen van foto's is een kunst op zich. We leren je zonder oordeel naar foto's te kijken, zodat je ook je eigen foto's kunt beoordelen alsof ze door iemand anders gemaakt zijn. 

Grafisch element van Robert van Heumen

Beschouwend; het grafisch element

Door een grafisch element in een andere context te plaatsen geef je een nieuwe betekenis aan je foto. (Foto: Robert van Heumen)

Fotoboeken van inspiratiebronnen

Inspiratiebronnen

Wie zijn jouw inspiratiebronnen voor je aankomend fotoproject?
Intentie en moodboard

Intentie en moodboard 

Maak je idee voor je project concreet en vind er de juiste vorm voor.

Foto's selecteren

Fotoselectie

Foto's selecteren hoort bij het maken van je serie. Hoe werkt dit en wat is  'kill your darlings'?

Jungle of signs

Hoe werken de online lessen?

Een keer per twee weken krijg je een online-live-les in een groep van maximaal 10 personen. De cursus duurt 10 maanden en is opgebouwd uit 16 online lessen. Het lesmateriaal bestaat uit video’s, teksten en opdrachten. We gaan voor luchtige en interactieve lessen, voor een heldere uitleg en concrete opdrachten. Je zit in een digitale klas achter je computerscherm. Iedereen heeft contact met elkaar en de aangeleverde foto’s worden in groepsverband besproken. Elke les wordt opgenomen en kun je terugkijken. Je kunt dus een les missen terwijl je wel feedback krijgt op je foto(s). We merken dan ook dat de cursisten de lessen ervaren alsof ze live bij elkaar zijn geweest.

Foto: Polman&Woodburn

Documentair portret door Hans Rutten

Is het moeilijk?

Voorkennis van cameratechnieken is wel noodzakelijk. We geven deze cursus licht en luchtig, terwijl we toch aanzetten tot een stevige ontwikkeling van je creativiteit. We gaan vooral in op het beeld, techniek is daaraan ondergeschikt. Zit je toch met technische vragen? Dan kun je de antwoorden vaak op internet vinden of roep je de hulp in van een medecursist.

Foto: Hans Rutten

Gehaktballen, Robert van Heumen

Kost de cursus veel tijd?

Waarschijnlijk is fotografie al je hobby en besteed je er al de nodige tijd aan. Onze ervaring is dat als je die aan de cursus gaat besteden, het je geen extra uren per week kost.

Foto: Robert van Heumen

Documentair portret  van Connie Akkermans

Is het erg als ik een les mis?

We hebben verschillende cursisten die wisselende diensten hebben. De lessen worden opgenomen zodat je ze kunt terugkijken op een moment dat het voor jou past. Op deze wijze hoef je geen enkele les meer te missen. Als je vooraf jouw werk instuurt, dan zal dit tijdens de les besproken worden.

Foto: Connie Akkermans