Wat zit er in de cursus 'BEELD en Taal'?

IVR

Intentie-Vorm-Resultaat

We geven je inzicht in de driehoek intentie, vorm en resultaat. Dit is het fundament van BEELDtaal. Met deze kennis kun je je eigen stijl  creatief  doorontwikkelen.
Header fotocursus Beeld en taal

Context-Framing

Met deze toepassing stap je uit de registratiemodus en creëer je inhoud in je beeld. Klinkt dat ingewikkeld? Wij leren je meerdere onderwerpen te combineren in je foto met een nieuw verhaal. Jouw verhaal.
Flitsfoto van Diana Putters

Flits

Hier leer je de communicatiefactor van flitslicht op de juiste manier in te zetten. (Foto: Diana Putters)
Foto van cursus inspiratiebronnen

Foto's analyseren

Het objectief kunnen beoordelen van foto's is een kunst op zich. We leren je zonder oordeel naar foto's te kijken, zodat je ook je eigen foto's kunt beoordelen alsof ze door iemand anders gemaakt zijn. 
Bloempot lichtbeheersing

Lichtbeheersing

Dit is een vormtoepassing die gebaseerd is op het Zonesysteem en maakt je bewust van de lichtwaarden die je fotografeert. (Forum BEELDtaal)
Fotoboeken van inspiratiebronnen

Inspiratiebronnen

Door de kennis van deze cursus leer je het werk van anderen te waarderen zoals je dat eerder nog niet hebt ervaren.
Jungle of signs

Hoe werken de online lessen?

Een keer per twee weken krijg je een online-live-les in een groep van maximaal 10 personen. De cursus duurt 10 maanden en is opgebouwd uit 16 online lessen. Het lesmateriaal bestaat uit video’s, teksten en opdrachten. We gaan voor luchtige en interactieve lessen, voor een heldere uitleg en concrete opdrachten. Je zit in een digitale klas achter je computerscherm. Iedereen heeft contact met elkaar en de aangeleverde foto’s worden in groepsverband besproken. Elke les wordt opgenomen en kun je terugkijken. Je kunt dus een les missen terwijl je wel feedback krijgt op je foto(s). We merken dan ook dat de cursisten de lessen ervaren alsof ze live bij elkaar zijn geweest. (Foto: Polman&Woodburn)

Documentair portret door Hans Rutten

Is het moeilijk?

Voorkennis van cameratechnieken is wel noodzakelijk. We geven deze cursus licht en luchtig, terwijl we toch aanzetten tot een stevige ontwikkeling van je creativiteit. We gaan vooral in op het beeld, techniek is daaraan ondergeschikt. Zit je toch met technische vragen? Dan kun je de antwoorden vaak op internet vinden of roep je de hulp in van een medecursist. (Foto: Hans Rutten)

Gehaktballen, Robert van Heumen

Kost de cursus veel tijd?

Waarschijnlijk is fotografie al je hobby en besteed je er al de nodige tijd aan. Onze ervaring is dat als je die aan de cursus gaat besteden, het je geen extra uren per week kost. Foto: Robert van Heumen)

Documentair portret  van Connie Akkermans

Is het erg als ik een les mis?

We hebben verschillende cursisten die wisselende diensten hebben. De lessen worden opgenomen zodat je ze kunt terugkijken op een moment dat het voor jou past. Op deze wijze hoef je geen enkele les meer te missen. Als je vooraf jouw werk instuurt, dan zal dit tijdens de les besproken worden. (Foto: Connie Akkermans)

Wat is het verschil tussen de Academy en het  BEELDlab?


De lesstof van de Academy is ook beschikbaar voor het BEELDlab. 

Het verschil hierin is dat bij de Academy iedere module apart wordt geleerd d.m.v. opdrachten en oefeningen met tweewekelijkse online 'live' feedback. 

Bij BEELDlab is dit niet het geval. Hier werken mensen aan hun serie, project of wedstrijd en halen de modules eruit die ze nodig hebben met een maandelijkse feedback.

De Academy gaat dieper in op de vormtoepassingen en de inhoud. Hierdoor bouw je een stevig fundament voor je eindwerk. 

Alweer drie jaar cursist bij Forum BEELDtaal!

De cursus vergroot mijn inzicht in hoe ik mijn eigen verhalende beelden wil maken. 


Het helpt om aan de hand van kunstgeschiedenis en beeldbepalende fotografen te kijken naar vorm en intentie.


Profielfoto van Ina Bouwhuis
Ina Bouwhuis

Ik ben een stuk bewuster gaan fotograferen waardoor mijn foto’s beter communiceren." De lessen worden op een zeer prettige en bevlogen wijze gegeven. Doordat er ook veelvuldig op de fotogeschiedenis wordt ingezoomd gaat de materie leven en wordt er een mooie en boeiende wereld zichtbaar.


Portret Robert van Heumen

Robert van Heumen

In de les krijg je steeds weer dat duwtje dat je nodig hebt om door te gaan, soms een nieuw inzicht dan weer een verdieping op waar je mee bezig bent. De museum uitjes zijn altijd gezellig en iets om naar uit te kijken:)

Profielfoto van  Jorinde Brandligt
Jorinde Brandligt

Het is heel fijn dat er bij Forum BEELDtaal mensen om je heen zijn waarmee je kunt brainstormen en reflecteren. Er een soort bewustwordingsproces bij me op gang gekomen.

Ik ben anders gaan kijken, niet alleen naar fotografie maar ook naar de wereld om me heen.

Profielfoto van Connie Akkermans
Connie Akkermans


In combinatie met mijn achtergrond als pedagoog wil ik verhalen vertellen over mensen die dat vaak zelf niet zo goed kunnen.

Mijn doel is het publiek er van te doordringen dat we veel te veel langs elkaar leven en te weinig aandacht hebben voor elkaar. Bij Forum BEELDtaal vind ik hierin mijn weg.

Profielfoto van Susan Leurs
Susan Leurs

“Vormtoepassingen” daar had ik nog nooit van gehoord. Ik merkte, hier kan ik nog wat leren. De kennis wordt op inspirerende wijze door de docenten over gebracht.

Er zit zoveel meer in fotografie dan ik in eerste instantie dacht en het inspireert enorm om daar met gelijkgestemden over te filosoferen.

Profielfoto van Gerard Staals
Gerard Staals
mockup fotocursus beeld en taal

Reserveer je plek!

Onze cursus 'Beeld en taal' begint in september en duurt 10 maanden


Prijs: 700 Euro.


Je kunt je plek reserveren voor de maandag- of donderdagavond. Als je het keuzeformulier invult en verzendt, nemen wij per email contact met je op. 

Wil je meer weten en een persoonlijk oriënterend gesprek? stuur ons een mail via forumbeeldtaal@gmail.com en wij nemen contact met je op voor een Zoom moment.