The Mexican Suitcase

The Mexican Suitcase vertelt het ongelooflijke verhaal van een mysterieuze vondst in 2007, van 4500 zwart-witnegatieven. Deze negatieven waren van Robert Capa, Gerda Taro and David Seymour en zijn gemaakt gedurende de Spaanse burgeroorlog. Zeventig jaar later werden ze teruggevonden in een kluis in Mexico City.

 

 De Mexican Suitcase bevat 126 filmrolletjes, geschoten tussen mei 1936 en voorjaar 1939. Inhoudelijk zijn ze van onschatbare waarde. De drie fotografen hadden allen een innovatieve manier van werken onder levensgevaarlijke omstandigheden; bovendien drukt hun werk met terugwerkende kracht een stempel op zowel de Spaanse als de Mexicaanse geschiedenis. Twee jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Magnum Photos opgericht.

Het meest prestigieuze fotobureau ter wereld kwam tot stand door vier fotografen: Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger en David Seymour. Getekend door de oorlog en gemotiveerd door een gevoel van opluchting dat de wereld het op de een of andere manier had overleefd, waren ze gedreven om te laten zien wat daar nog van over was. Ze richtten het non commercieel persagentschap Magnum op om hun onafhankelijke karakter, zowel als mens als fotograaf te weerspiegelen. Een eigenzinnige mix van verslaggeving en kunstenaarschap, die niet alleen benadrukt wat wordt gezien, maar ook hoe men het ziet.

Wil je meer weten over inhoudelijke fotografie? Lees onze blogs, download ons E-book of schrijf je in bij ons BEELDlab. Ben je klaar voor de echte cursus? In september starten we weer op. Zorg dat je er op tijd bij bent, want ze raken vol.

www.forumbeeldtaal.nlOver de schrijver