Wat zit er in de cursus 'BEELDcommunicatie'?

Kiss me stuoid-Connie Akkermans

Typologie

Een zeer krachtige communicatieve toepassing binnen de fotografie is typologie. Door overeenkomst in verscheidenheid krijgt je onderwerp gelaagdheid. Foto:Connie Akkermans

Off focus-Karin Claus

Suggestief-off focus

Een onscherpe of bewogen foto communiceert meer dan je denkt, maar waarom  en wanneer zet je zo'n foto in? Foto: Karin Claus
Beschouwend, Robert van Heumen

Beschouwend; de alien view

Zet je interpretatie uit en sta open wat de foto je verteld. Foto: Robert van Heumen
Foto van cursus inspiratiebronnen

Foto's analyseren

Het objectief kunnen beoordelen van foto's is een kunst op zich. We leren je zonder oordeel naar foto's te kijken, zodat je ook je eigen foto's kunt beoordelen alsof ze door iemand anders gemaakt zijn. 
Uitsnede van Han Borger

Suggestief-uitsnede

De suggestieve werking van een uitsnede is een bijna onmisbare toepassing binnen je fotografie. Zo gaan we abstractie's en onderbuikgevoel fotograferen.... Super interessant! Foto: Han Borger
IVR

Intentie-Vorm-Resultaat

We gaan aan de slag met de driehoek intentie, vorm en resultaat. Dit is het fundament van de beeldtaal. Met deze kennis kun je je eigen stijl  creatief  doorontwikkelen.
Jungle of signs

Hoe werken de online lessen?

Een keer per twee weken krijg je een online-live-les in een groep van maximaal 10 personen. De cursus duurt 10 maanden en is opgebouwd uit 16 online lessen. Het lesmateriaal bestaat uit video’s, teksten en opdrachten. We gaan voor luchtige en interactieve lessen, voor een heldere uitleg en concrete opdrachten. Je zit in een digitale klas achter je computerscherm. Iedereen heeft contact met elkaar en de aangeleverde foto’s worden in groepsverband besproken. Elke les wordt opgenomen en kun je terugkijken. Je kunt dus een les missen terwijl je wel feedback krijgt op je foto(s). We merken dan ook dat de cursisten de lessen ervaren alsof ze live bij elkaar zijn geweest.

Foto: Polman&Woodburn

Documentair portret door Hans Rutten

Is het moeilijk?

Voorkennis van cameratechnieken is wel noodzakelijk. We geven deze cursus licht en luchtig, terwijl we toch aanzetten tot een stevige ontwikkeling van je creativiteit. We gaan vooral in op het beeld, techniek is daaraan ondergeschikt. Zit je toch met technische vragen? Dan kun je de antwoorden vaak op internet vinden of roep je de hulp in van een medecursist.

Foto: Hans Rutten

Gehaktballen, Robert van Heumen

Kost de cursus veel tijd?

Waarschijnlijk is fotografie al je hobby en besteed je er al de nodige tijd aan. Onze ervaring is dat als je die aan de cursus gaat besteden, het je geen extra uren per week kost.

Foto: Robert van Heumen

Documentair portret  van Connie Akkermans

Is het erg als ik een les mis?

We hebben verschillende cursisten die wisselende diensten hebben. De lessen worden opgenomen zodat je ze kunt terugkijken op een moment dat het voor jou past. Op deze wijze hoef je geen enkele les meer te missen. Als je vooraf jouw werk instuurt, dan zal dit tijdens de les besproken worden.

Foto: Connie Akkermans

Al een poos zat ik tegen een soort van glazen plafond met m'n fotografie. Forum BEELDtaal heeft me anders leren kijken en fotograferen.

Zelfs op vakantie ben ik aan het "framen".


Ook herken ik nu de vormtoepassingen van veel Magnum fotografen. Leerzaam en inspirerend!! En heel spannend om naar een expositie toe te werken!Profielfoto van Conny Box
Conny Box

Wat een ontdekkingsreis!

Voor mij is de reis echt veel belangrijker dan de eindbestemming en tot op heden geniet ik nog iedere week.


Onderweg leer je veel over de geschiedenis van fotografie, fotografen die echt bij jou passen en je kunnen inspireren en uiteraard welke vorm elementen je in je werk kunt toepassen, wat werkt in een foto en wat juist niet, en hoe je het verhaal dat je uiteindelijk wilt gaan vertellen het beste kan vormgeven.

Profielfoto van Tom de Koning
Tom de Koning

Ik kwam Forum BEELDtaal tegen op sociaal media en wist meteen dat dit me zou helpen om mijn fotografie diepgang te geven.Nu zie ik de verbanden tussen de foto's en lukt het me, onder bijsturing van gedreven docenten, een serie op te bouwen.De online lessen zijn voor mij super daar ik in België woon.
Profielfoto van Odette Cattrysse

Odette Cattrysse